Aliz konyhaja
Etelem az eletem!!!

MENÜ

1. Csokitorta hamar

 

Hozzavalok:

egy kerek keszen kaphato sima piskota

1 RAMA margarin

1 csomag csoki pudingpor

1/2 liter tej

2-3 kanal cukor

a glazurhoz: 15 dkg porcukor

2 kanal kakao

2 kanal olaj

2-3 kanal forro viz

Elkeszites: -a tortalapot ket reszre vagjuk

- a Rama margarint robotgeppel habosra keverjuk

- a pudingport a hagyomanyos modon a 2-3 kanal cukorral elkeverjuk, es a 1/2 liter tejjel keszre fozzuk, majd hagyjuk teljesen kihulni

- a lapokat megontozzuk frissen fozott fekete kaveval

- a margarinhoz kanalankent hozzakavarjuk kezi mixerrel a kihult pudingot

- az elso lapot megkenjuk a kremmel, ratesszuk a masodik lapot, es azt is megkenjuk, majd a maradek kremmel korbekenjuk a tortat

- a kesz glazurt kanallal racsepegtetjuk a tortara

- fogyasztasig hutoben taroljuk

 

2. Citromtorta

Hozzavalok:

  • nyolc tojasbol kerek piskota
  • 3-4 evokanal citrom vagy narancsital (de nyugodtan lehet tobb is)
  • 4 dl tej
  • 2 csomag vanilias pudingpor
  • 1 citrom
  • 4 tojassargaja
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg RAMA
  • a disziteshez 1 dl tejszin

Elkeszites: A piskotalapot negybe vagjuk.

A kremhez a tejet a pudingporral, a citrom lereszelt hejaval es levevel, a tojasok sargajaval meg a cukorral jol osszedolgozzuk. Kis langon, folyamatosan kevergetve surure fozzuk, figyelve hogy ne kapjon oda.

A margarint habosra kikeverjuk, majd a kihult kremet kanalankent hozzadolgozzuk.

A piskotalapokat megontozzuk a gyumolcslevel, megkenjuk kemmel, es egymasra helyezzuk. A maradek kremmel a torta oldalat es a tetejet is bekenjuk. A tejszint felverjuk, csillagcsoves nyomozsakba tesszuk, es kidiszitjuk vele a tortat.

Ha 1-2 orara hutobe tesszuk, konnyebben lehet szeletelni.

 

3. Rafaello torta

 

Hozzavalok:

  • 6 tojasbol piskota

A kremhez:

  • 10 dkg kokuszreszelek
  • 6 dl habtejszin
  • 2 csomag habfixalo (vagy 2 kanal zselatin fel dl vizzel elkeszitve)
  • 2 tabla feher csokolade

Elkeszites: A piskotat vizszintesen elvagjuk 1/3-- 2/3 aranyban, a 2/3-ot osszemorzsoljuk.

A csokoladet aprora tordeljuk, es folyamatosan kevergetve felolvasztjuk, hozzaaduk 2 dl tejisznt, osszemelegitjuk, de ne forrjon, es lehutjuk.

Miutan teljesen kihult, felverjuk; a maradek tejszint is felverjuk a habfixaloal vagy zselatinnal, a kettot osszekeverjuk, beleszorjuk a piskotamorzsat es a kokuszreszeleket. A piskotalapra rapupozzuk a habot, megszorjuk kokuszreszelekkel, es fogyasztasig hutoben taroljuk. Lehet tenni ra rafaello golyokat diszitesnek.

 

4. Joghurttorta

 

Hozzavalok:

  • egy csomag babapiskota
  • meggykompot leve
  • 1 liter meggyes vagy vegyes gyumolcsos joghurt(a Coraban lehet kapni kisvederben:-))
  • 1 csomag zselatin
  • 2-3 dl habtejszin
  • magolt meggy es tortazsele a diszteshez

Elkeszites:

A babapiskotat kisse megaztatjuk a kompotleben, es egy kb. 30 cm atmeroju kapcsos tortaformanak az aljat kirakjuk vele.

A zselatint 1 dl vizzel osszekeverjuk, es addig melegitjuk, mig homogen lesz. Lehutjuk, de ne dermedjen, es osszekavarjuk a joghurttal. A tejszinbol kemeny habot verunk. A kettot jol osszedolgozzuk, majd a piskotara ontjuk, es egyenletesen eloszlatjuk  a formaban. 20 percre hutobe tesszuk, hogy kisse dermedjen meg, majd kidiszitjuk a meggyel es a tortazselevel- lehetoleg pirossal-, es meg legalabb egy orara hutobe tesszuk. Diszithetjuk tejszinhabbal is fogyasztas elott. Mikor szeletelesre kerul a sor, kessel menjunk vegig a forma menten, es azutan nyugodtan leszedhetjuk a tortaforma oldalat.

Nagyon finom, es nem tulsagosan edes!

A kepen egy barackos valtozat szerepel.

5. Kávétorta

Hozzávalók:

  • 4 tojásból piskóta
  • 3 dl habtejszín
  • 1 dl feketekávé
  • 1 kanál zselatipor
  • keserű csokoládé

Elkészítes: 4 tojásbol vizes piskótát sütünk. Kicsit megöntözzük feketekávéval, és hagyjuk kihülni. A zselatint simára keverjük a kávéval, melegítjük, hogy jól feloldódjon, és lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadagoljuk a kávés zselatint. A tortalapra halmozzuk, tetejére keserű csokit reszelünk. Hűtőben tároljuk fogyasztásig.

 

6. Dobostorta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • A Krémhez:

- 25 dkg Ráma margarin

-         25 dkg porcukor

-         5 dkg kakaópor

-         4-5 evokanal forró tej

-         A tetejére: 15 dkg cukor

Elkeszites: A tojások sargajat a fel adag cukorral habosra keverjuk. A tojások fehérjét a másik rész cukorral keményre verjuk. (A cukrot csak lassan adagoljuk, mert kulonben nem verodik ki elegge a hab.) Mikor ez is megvan, a habhoz ontjuk a sárga krémet, és kézi habverovel óvatosan osszeforgatjuk, hozzáadagolva apránként a lisztet is. Ebbol a konnyu piskotamasszabol hat vékony, kerek lapot sutunk. (Én a kapcsos tortaformám aljat használtam. Jól meg kell vajazni, és lisztezni.)

Amíg a lapok hulnek, elkeszitjuk a krémet. A margarint a porcukorral habosra keverjuk. A kakaóport leforrázzuk a tejjel, és apránként a margarinhoz adjuk. A lapokat megkenjuk a krémmel, úgy, hogy az otodik lapot is megkenjuk. Egy lapot felreteszunk, arra kerul a cukormáz.

A 15 dkg cukrot csomómentesre olvasztjuk. Hirtelen a félretett lapra ontjuk, és gyorsan elkenjuk. Mikor mar kezd dermedni, éles késsel megjeloljuk a szeleteket. Mikor kihult, a jelolesek menten vastag elu késsel elvágjuk a cukormázas lapot. A szeletkéket elhelyezzuk a torta tetején, és kész is.

FIGYELEM: a cukormáz veszélyes, vigyázzunk, ne csepegtessuk ossze magunka, és a kicsi gyereket, ha van, arra az idore tegyuk biztonságos helyre.

 

7. Neger torta

 

Hozzavalok:


 

Asztali nézet