1. Csokitorta hamar
Hozzavalok:
egy kerek keszen kaphato sima piskota
1 RAMA margarin
1 csomag csoki pudingpor
1/2 liter tej
2-3 kanal cukor
a glazurhoz: 15 dkg porcukor
2 kanal kakao
2 kanal olaj
2-3 kanal forro viz
Elkeszites: -a tortalapot ket reszre vagjuk
- a Rama margarint robotgeppel habosra keverjuk
- a pudingport a hagyomanyos modon a 2-3 kanal cukorral elkeverjuk, es a 1/2 liter tejjel keszre fozzuk, majd hagyjuk teljesen kihulni
- a lapokat megontozzuk frissen fozott fekete kaveval
- a margarinhoz kanalankent hozzakavarjuk kezi mixerrel a kihult pudingot
- az elso lapot megkenjuk a kremmel, ratesszuk a masodik lapot, es azt is megkenjuk, majd a maradek kremmel korbekenjuk a tortat
- a kesz glazurt kanallal racsepegtetjuk a tortara
- fogyasztasig hutoben taroljuk
2. Citromtorta
Hozzavalok:
Elkeszites: A piskotalapot negybe vagjuk.
A kremhez a tejet a pudingporral, a citrom lereszelt hejaval es levevel, a tojasok sargajaval meg a cukorral jol osszedolgozzuk. Kis langon, folyamatosan kevergetve surure fozzuk, figyelve hogy ne kapjon oda.
A margarint habosra kikeverjuk, majd a kihult kremet kanalankent hozzadolgozzuk.
A piskotalapokat megontozzuk a gyumolcslevel, megkenjuk kemmel, es egymasra helyezzuk. A maradek kremmel a torta oldalat es a tetejet is bekenjuk. A tejszint felverjuk, csillagcsoves nyomozsakba tesszuk, es kidiszitjuk vele a tortat.
Ha 1-2 orara hutobe tesszuk, konnyebben lehet szeletelni.
3. Rafaello torta
Hozzavalok:
A kremhez:
Elkeszites: A piskotat vizszintesen elvagjuk 1/3-- 2/3 aranyban, a 2/3-ot osszemorzsoljuk.
A csokoladet aprora tordeljuk, es folyamatosan kevergetve felolvasztjuk, hozzaaduk 2 dl tejisznt, osszemelegitjuk, de ne forrjon, es lehutjuk.
Miutan teljesen kihult, felverjuk; a maradek tejszint is felverjuk a habfixaloal vagy zselatinnal, a kettot osszekeverjuk, beleszorjuk a piskotamorzsat es a kokuszreszeleket. A piskotalapra rapupozzuk a habot, megszorjuk kokuszreszelekkel, es fogyasztasig hutoben taroljuk. Lehet tenni ra rafaello golyokat diszitesnek.
4. Joghurttorta
Hozzavalok:
Elkeszites:
A babapiskotat kisse megaztatjuk a kompotleben, es egy kb. 30 cm atmeroju kapcsos tortaformanak az aljat kirakjuk vele.
A zselatint 1 dl vizzel osszekeverjuk, es addig melegitjuk, mig homogen lesz. Lehutjuk, de ne dermedjen, es osszekavarjuk a joghurttal. A tejszinbol kemeny habot verunk. A kettot jol osszedolgozzuk, majd a piskotara ontjuk, es egyenletesen eloszlatjuk a formaban. 20 percre hutobe tesszuk, hogy kisse dermedjen meg, majd kidiszitjuk a meggyel es a tortazselevel- lehetoleg pirossal-, es meg legalabb egy orara hutobe tesszuk. Diszithetjuk tejszinhabbal is fogyasztas elott. Mikor szeletelesre kerul a sor, kessel menjunk vegig a forma menten, es azutan nyugodtan leszedhetjuk a tortaforma oldalat.
Nagyon finom, es nem tulsagosan edes!
A kepen egy barackos valtozat szerepel.
5. Kávétorta
Hozzávalók:
Elkészítes: 4 tojásbol vizes piskótát sütünk. Kicsit megöntözzük feketekávéval, és hagyjuk kihülni. A zselatint simára keverjük a kávéval, melegítjük, hogy jól feloldódjon, és lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadagoljuk a kávés zselatint. A tortalapra halmozzuk, tetejére keserű csokit reszelünk. Hűtőben tároljuk fogyasztásig.
6. Dobostorta
Hozzávalók:
- 25 dkg Ráma margarin
- 25 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 4-5 evokanal forró tej
- A tetejére: 15 dkg cukor
Elkeszites: A tojások sargajat a fel adag cukorral habosra keverjuk. A tojások fehérjét a másik rész cukorral keményre verjuk. (A cukrot csak lassan adagoljuk, mert kulonben nem verodik ki elegge a hab.) Mikor ez is megvan, a habhoz ontjuk a sárga krémet, és kézi habverovel óvatosan osszeforgatjuk, hozzáadagolva apránként a lisztet is. Ebbol a konnyu piskotamasszabol hat vékony, kerek lapot sutunk. (Én a kapcsos tortaformám aljat használtam. Jól meg kell vajazni, és lisztezni.)
Amíg a lapok hulnek, elkeszitjuk a krémet. A margarint a porcukorral habosra keverjuk. A kakaóport leforrázzuk a tejjel, és apránként a margarinhoz adjuk. A lapokat megkenjuk a krémmel, úgy, hogy az otodik lapot is megkenjuk. Egy lapot felreteszunk, arra kerul a cukormáz.
A 15 dkg cukrot csomómentesre olvasztjuk. Hirtelen a félretett lapra ontjuk, és gyorsan elkenjuk. Mikor mar kezd dermedni, éles késsel megjeloljuk a szeleteket. Mikor kihult, a jelolesek menten vastag elu késsel elvágjuk a cukormázas lapot. A szeletkéket elhelyezzuk a torta tetején, és kész is.
FIGYELEM: a cukormáz veszélyes, vigyázzunk, ne csepegtessuk ossze magunka, és a kicsi gyereket, ha van, arra az idore tegyuk biztonságos helyre.
7. Neger torta
Hozzavalok: