Aliz konyhaja
Etelem az eletem!!!

MENÜ

1. Sos-sajtos rudak elesztovel

Hozzavalok:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg Rama
  • 4 dkg friss eleszto
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 2 dkg só

Tetejére:

 

Elkészítés:

 

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, az egészet megkenjük tojással, megszórjuk sajttal.
  3. Késsel (pizzavágóval egyszerűbb) kiszaggatjuk a kívánt formát.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.

 2. Magyaros pogacsa

Hozzavalok:

  • 40 dkg liszt,
  • 15 dkg vaj vagy margarin,
  • 2 mokkaskanal so,
  • 1 csokor snidling,
  • fel kaliforniai piros paprika,
  • 10 dkgszaraz csipos kolbasz,
  • 5 dkg reszelt sajt,
  • 2 mokkasnanal sutopor,
  • csipet szodapor,
  • 2 dl tejfol, esetleg nemi tej, hogy jol osszealljon,
  • 1 tojas a keneshez.

Elkeszites: A snidlinget aprora, a paprikat apro kockakra vagjuk.
A lisztet a sutoporral, soval es szodaporral osszekeverjuk, belemorzsoljuk a vajat. Osszekeverjuk a kolbasszal, paprikaval, snidlinggel, majd a tejfollel jol osszegyurjuk. Esetleg lehet pici tejet is tenni, akinek nem all ossze. 40 percet hutoben pihentetjuk.
En kis gombocokat formaltam, egyformakat, es fasirtszeruen meglapogattam oket, sutopapiron sultek, elomelegitett sutoben, 200 fokon 35-40 percig, vagy amig a tetejuk piros.

 

Asztali nézet